pühapäev, 25. oktoober 2015

Perehämarik raamatukogus "Muinasjutu ja muuga....."

Kooliaasta 1. veerandi viimasel päeva õhtul toimus Tallinna tn õppehoones üritus PEREHÄMARIK RAAMATUKOGUS "Muinasjutt ja muu...". Kuna sel aastal oli ettelugemispäev koolivaheajal, otsustati enne vaheaega korraldada ettelugemist ja muud huvitavat, mida oleks hämaral õhtutunnil võimalik koos perega teha.
Kella 18-ks oli aulasse kogunenud päris kenake hulk lapsi ja lapsevanemaid, kes esmalt nägid 2.c kl esituses näidendit "Breemeni linna moosekandid". Pärast lühikest õhtu tutvustust suundus rahvas 10 erinevasse töötuppa, kus toimus tegevus 15 minuti jooksul ja seejärel otsiti järgmine huvipakkuv paik.
Ettelugemine toimus üheaegselt neljas kohas: raamatukogus luges direktor, esimesel korrusel õppealajuhataja, teisel korrusel lapsevanemad ja õpilased. Ka raamatukoguhoidjad lugesid, nii eesti kui vene keeles. Tundus, et kõige populaarsem oli abiturientide hämar tuba, kus loeti ette kollijutte ja -luuletusi.
Huvilisi jätkus samuti muusikamaale, kus suured õpilased musitseerisid ja oma pille tutvustasid (soovi korral said kõik pille oma käega katsuda), origami tuppa, kus 8. kl õpilased lendamise-teemalise muinasjutte jutustasid ja paberist voltisid, maoviktoriinile, kust nutikamad magusa suuga lahkusid ja "Aliase" mängimise tuppa. 
Raamatukokku sai üles pandud näitus raamatutest, mida lapsevanemad soovitavad lastel lugeda. Iga raamatu vahel on kena värviline paber, millelt saab lugeda, kes soovitab ja miks. Antud näitust saavad lapsevanemad ka edaspidi täiendada, raamatukogust saab küsida blanketi ja valida raamatu!
Õhtu, mis kestis üle kahe tunni, aga mis möödus väga elamusterohkelt ja kiiresti, lõpetas 4.a kl humoorikas näidend "Eesti rahva ennemuistsed jutud".

Kooli raamatukoguhoidjad Jaana ja Natalia tänavad südamest kõiki abistajaid, kellega koos loodi selline tore hämariku-õhtu: 
Aivar Part, Elisabeth Tiffany Lepik, Hanna Hunt, Henri Olavi Suomalainen, Inga Heinaste, Jana Sillajõe ja 4.a kl näitlejaid, Jelena Mihhejeva, Kadi Kruusmaa, Karmen Roost, Kersti Kevato, Kristiina Hüüs, Kristjan Pukki, Kristo Ambus, Külli Tropp ja 2.c kl näitlejaid, Liisa Lehtpuu, Maria Shalyt,  Mare Kütt, Miina Roost, Pille-Riin Pukk, Rihard Aid, Silva Taremaa, Svetlana Fursova, Svetlana Leonova, Ulrika Saar, Viivika Roostar.
Video üritusest